Gemeentehuis te Burgum

In het kader van duurzaamheid heeft het gemeentehuis in Burgum een grote inhaalslag gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld 458 zonnecollectoren op het dak geplaatst.

Daarbij moest uiteraard ook het energieverbruik omlaag gebracht worden, en de luchtbehandeling kon natuurlijk niet achterblijven. Om nog meer energie te besparen heeft VacomAIR een nieuwe LBK, type FläktWoods eQ Master, met warmteterugwinning mogen leveren ter vervanging van een oude toevoerkast. De LBK is uitgerust met FläktWoods’ eigen SEMCO sorptie warmtewiel en de nieuwste Centriflow 3D ventilatoren met PM-motoren (IE4).

De installateur had in dit geval de voorkeur voor een eigen regeling t.b.v. de LBK. Deze FläktWoods eQ Master luchtbehandelingskast is geleverd inclusief veldapparatuur en bekabeling naar een lege schakelkast in de LBK. De installateur hoeft dus enkel de controller in te bouwen!

In verband met de beperkte toegang naar de technische ruimte, moest de gehele kast in stijlen en panelen door een opening van 75x140 cm naar binnen gebracht worden. Ook dat is dus geen probleem voor VacomAIR!

 

Gegevens:

Jaar: 2016
Plaats: Burgum
Totaal luchtdebiet: 10.000 m3/h
Geleverd: Fläkt Woods eQ Master 023
Installateur: Bouma Technisch Installatiebedrijf BV
Eindgebruiker: Gemeente Tytsjerksteradiel

 

 

Websites:

Bouma Technisch Installatiebedrijf BV

Gemeente TytsjerksteradielDownloads